İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BÖLÜMÜ

TEİAŞ TEKNİK GEZİSİ

11.12.2023 18:11

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğrencilerimizden TEİAŞ’a Teknik Gezi

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü son sınıf öğrencileri, çok tehlikeli işyerleri sınıfında yer alan Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ)’ye teknik gezi düzenlediler. Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Eşref ALKIŞ’ın öğrencilere eşlik ettiği gezide, öğrenciler sınıfta öğrendikleri teorik bilgilerini sahada uygulamalı olarak görme fırsatını buldular. Gezi kapsamında öğrencilere özellikle yüksek gerilim elektrik iletim tesisleri yakınında yapılacak çalışmalarda dikkat edilmesi gereken hususlar, yüksek gerilimde kullanılan kişisel koruyucu donanımlar, yüksek gerilim tesislerinin İSG açısından taşıması gereken özellikleri, kesici- ayırıcı tertibatları, radyasyon riski gibi birçok konuda bilgi verildi.